Een Travellerspoint blog

Steak en voetbal II

sunny 25 °C
Bekijk Zuid-Amerika op Raf-Ellen's reiskaart.

Imagen_099.jpgImagen_115.jpg¡Queridos amigos!

Voorwaar, we hebben de laatste dagen niet stilgezeten.

Een eerste poging om de vermaarde Argentijnse steak te eten liep falikant af. Zaterdag kregen we een soortement Wiener Schnitzel voorgeschoteld met daar een soort pizza op vastgeplakt. Wel lekker, maar geen steak dus. Afgelopen maandag ondernamen we echter een tweede poging met meer succes! we bezochten toen San Antonio de Areco op een honderd kilometer van Buenos Aires, een gaucho-dorp. In praktijk bleek dit dorp tamelijk banaal en even gaucho als pakweg Bierbeek te zijn. Geen cowboy of paard gezien, mensen met heel gewone beroepen, je gemiddelde voorstadje zeg maar. Plots scheen evenwel het licht!! Op de Plaza Aurellano stapten we niets vermoedend La Esquina de Merti binnen. Een ongelooflijk knappe deerne legde ons hier een bife de chorizo op ons bord. Een kanjer van een steak, het bord was volledig gevuld! Papas rusticas ( frit) en ensalada moesten op een bijzettafeltje! Mission steak accomplished!

Y pues habia el futbol
( Boca - Independiente: 1 - 1)

Zondagochtend ging ik aanschuiven voor tickets. Ik en duizenden anderen welteverstaan. Allemaal gekleed in geel-blauw. Voor mij was dit laatste een stap te ver. Ik zou in België niet willen doorgaan voor een Herent fan of godbetert een Truienaar. Gewoon aanschuiven dus.
Men raadde me in de rij aan om als buitenlander toch maar zitplaatsen (de platea) te nemen, boven het gewoel.
In de namiddag kwamen we 45 minuten voor de aftrap aan het stadion. de drukte en het politievertoon was eigenlijk vergelijkbaar met dat bij grote europese clubs, type AC Milaan, Real Madrid, Amderlecht en Man U. eenmaal in het stadion was het andere koek. Het stadion zat reeds vol en de hinchas van Independiente hadden hun eigen murga-fanfare mee die reeds voor ambi zorgde en die van ons Boca zongen luidkeels om Riquelme.

La bombonera is trouwens een oergezellige en volkse betonnen constructie. Een klein veld met nauwelijks ruimte rond en tribunes als vier muren daarrond. Zo steil dat ze Ellen deden schrik deden krijgen bij een duztje vanop de derde ring pardoes op het veld te vallen, pal voor de voeten van Roman Riquelme.
De wedstrijd ving aan zoals dit hoort in Argentinie, met papiersnippers die overal dwarrelden en een ongelooflijk lawaai en gezang.
Voor een verder verslag van de wedstrijd: www.bocajuniors.com.ar/

Na de wedstrijd verliep de ontzetting van het stadion ontzetend vlot en voor we er erg in hadden, stonden we al terug in onze barrio San Telmo!

PS: Herman VH., als je nog Argentijnen zoekt, geef me een seintje. Ik zal hier wel wat scouten.
PS2: we hebben wat problemen met foto's te plaatsen maar door wordt aan gewerkt.

Groetjes uit Uruguay (waar we op dagtrip zijn)

Raf en Ellen

Geplaatst door Raf-Ellen 16:52 Gearchiveerd in Argentinië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Ik kan me perfect de zoektocht naar de ideale steak inbeelden. Veel plezier aldaar en smakelijk! Groetjes, Tony

door Double T

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint