Een Travellerspoint blog

Toch niet van de grond in Córdoba...

Córdoba en Salta, las lindas

sunny 26 °C
Bekijk Zuid-Amerika op Raf-Ellen's reiskaart.

Dag amigos del blog!!

Sorry voor de wat platvloerse titel maar we hebben gemerkt dat onze kijkcijfers een dalende trend vertonen dus hopelijk krijgen we met deze titel jullie aandacht weer vast... Meer toelichting volgt.

Intussen alweer een weekje verder, en vooral in stedelijk gebied rondgehangen. Van vrijdag tot maandag zaten we in Córdoba, een prachtige, koloniale studentenstad. Vooral veel rondgeslenterd, enkele knappe musea bezocht, 2 gegidste themawandelingen meegepikt, een namiddagje in het park gelegen, en verder niet bijster veel.

cordobasalta_003.jpg

cordobasalta_005.jpg

cordobasalta_008.jpg

We zaten in een partyhostel, tis te zeggen met mensen die vooral ´s nachts leefden en overdag in hun bed lagen. Ik vond dat persoonlijk wat zonde want Córdoba is zo'n mooie stad, maar soit. Bovendien zaten er enorm veel Israëli's in ons hostel, gelukkig wel allemaal vriendelijke, Israëlische backpackers hebben nl. een nogal kwalijke reputatie. En verder was het ook vooral een mannelijk hostel, heel veel jongens, weinig meisjes, wat Raf wel kon appreciëren want de mensen waar we het meest contact mee gehad hebben totnogtoe zijn op enkele uitzonderingen na vooral meisjes. Dus Raf heeft zich op vrijdagavond, bij de overigens delicieuze asado (bbq) en lang nadien, kunnen uitleven met een groepje boys en uren honderduit kunnen praten over het voetbal en andere mannelijke onderwerpen. Ik heb het een aantal uren volgehouden maar heb toch wijselijk geweigerd toen de mannen al goed na middernacht het gesprek in een pub wilden gaan verderzetten.

cordobasalta_006.jpg

cordobasalta_007.jpg

En op maandag zouden we dan gaan parapenten, dat is met een parachute van een klif afspringen en dan hang je zo'n half uur in de lucht, met een begeleider uiteraard. We zouden dit doen in La Cumbre, een plaatsje op 2u van Córdoba en wereldbefaamd voor parapenten vanwege de optimale condities en het prachtige landschap, dé plek om voor het eerst in je leven te parapenten dus. Met 2 Israëlische meisjes en een fijne gids reden we 's morgens dan ook helemaal tot in La Cumbre, het leek een stralende dag om te parapenten, maar eens daar aangekomen kwam er ineens een niet meer zo optimale wind opgestoken... We hebben dan nog enkele uren in het dorpje La Cumbre rondgehangen in de hoop dat de wind van gedacht zou veranderen, maar helaas... Geen parapenten in La Cumbre dus, echt superjammer. En we konden ook niet langer blijven want onze nachtbus naar Salta lag al vast.

Salta dus, waar we sinds dinsdagmorgen zijn neergestrijkt. Ook prachtige koloniale gebouwen, een oergezellig pleintje, en een duidelijke Andessfeer... Dat klinkt misschien abstract voor wie nog niet in Peru of Bolivia is geweest, maar zo voelt het dus voor ons allebei. We voelen dat Peru dichterbij komt...

cordobasalta2_002.jpg

cordobasalta2_004.jpg

Hier voorlopig ook vooral wat rondgewandeld, langsheen kerken en pleinen, en de 1070 trappen naar de Cerro San Bernardo beklommen. En gisteren heb ik (terwijl Raf Champions League keek) het Museo de Alta Montaña bezocht, waar 3 gemummificeerde incakinderen te bewonderen zijn. Prachtig en modern museum, en je krijgt echt kippevel als je zo oog in oog staat met die mysterieuze incageschiedenis. Even ter verduidelijking, ter gelegenheid van speciale gelegenheden werden vanuit alle hoeken van het incarijk de allermooiste kinderen naar Cuzco, centrum van het incarijk, gestuurd. Deze werden door de inca plechtig ontvangen en terug naar hun plek van herkomst gestuurd waar ze na een lange en moeilijke trektocht bovenop een berg of vulkaan werden begraven als offer aan de goden. Door de extreem lage temperaturen, het lage zuurstofgehalte enzomeer zijn deze kinderen dus natuurlijk gemummificeerd en heel vele ervan zijn dus gerecupereerd en in enkele musea te bewonderen. In Arequipa in Peru hadden we er al eerder eentje gezien.

cordobasalta_014.jpg

En vandaag namen we de bus genomen naar San Lorenzo, 20 minuutjes buiten Salta. Toen we van de bus stapten, hadden we even schrik dat ons San Antonio de Areco non-avontuur zich zou herhalen, maar gelukkig was aldaar de Quebrada de San Lorenzo. Dit is een soort ecoreservaat met horden papegaaien en kleurrijke vlinders, en een ecosysteem dat de Yungas heet, zoals de gelijknamige streek in Bolivia. Heel erg de moeite.

cordobasalta_016.jpg

De komende vier dagen hebben we een auto gehuurd samen met 2 Hollandse meisje om de brede omgeving rond Salta te verkennen, want er is hier in een omtrek van 300 km ongelofelijk veel moois te zien. Een verslag volgt.

Groetjes,
Ellen

Kleine noot van Raf:

Niets beter dan een Engelsman en een Ier om een avond door te zakken in een pub en het over Paul Mc Grath en Roy Keane te hebben.
Terwijl Ellen naar de mummies in het museum aan het kijken was, keek ik naar de mummies van Barcelona en Manchester, wat een kutmatch!

Groetjes

Raf

Geplaatst door Raf-Ellen 11:08 Gearchiveerd in Argentinië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hey Ellen en Raf, stuur eens wat zon naar België! Alhoewel, vandaag toch ook mooi kunnen genieten! Bedankt voor jullie verhalen en foto's, ik ga ook maar eens sparen denk ik, maar eerst wat Spaans leren :-) Groetjes Els ex-Randstad!

door els.vdl

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint