Een Travellerspoint blog

Met 4 op pad

Paracas - Huacachina - Nazca

overcast 18 °C
Bekijk Zuid-Amerika op Raf-Ellen's reiskaart.

Dag allemaal,

Je zou kunnen zeggen dat we ons nog niet manifesteerden als fervente museumgangers tijdens deze reis. En als we dan uiteindelijk eens een museum willen bezoeken, zoals vorige week vrijdag, blijkt dat het grootse Museo de la Nación gesloten is en de taxi ons nadien niet aan het Antropologisch en Archeologisch museum achterlaat maar we terechtkomen in een pre-inca-keramiekmuseum, gekend om erotische taferelen zoals op bijgevoegde foto. Boeiend!

costa_sur_029.jpg

Uiteindelijk was vrijdag een dagje om de tijd te doden tot we 's avonds onze vrienden Selle en Kristel konden afhalen op de luchthaven. Op zaterdagochtend werden ze feestelijk verwelkomd door een (zeer) lichte aardbeving, en na een dagje chillen in een ongewoon zonovergoten Barranco en Miraflores, trokken we samen naar de Peruaanse zuidkust waarover dit verslag.
Misschien belangrijk om weten is dat de zuidkust vorig jaar in augustus getroffen werd door een aardbeving (8.0 richter) en we daarom de grote steden of hetgeen er van overbleef wat meden.

costa_sur_001.jpg

Onze eerste stopplaats was Paracas. Ligt vlak naast de stad formerly known as Pisco. Veel valt er in Paracas 's avonds niet te beleven dus zetten we ons aan de nationale drank, de Pisco Sour, en aangezien we met 4 waren konden we wiezen! Dit spel uitleggen aan Ellen had wel wat voeten in de aarde aangezien ze enkel dingen kan onthouden waarmee ze een "emotioneel aanknopingspunt" heeft en ze slagen "hoopjes" noemt.
Daags nadien was het Pelikanen-dag: 's ochtends reeds op onze boottrip naar de Islas Ballestas en 's namiddags nog meer tijdens onze rit door het Parque Nacional. In dit natuurpark bezocht je ondermeer een soort van uitgeholde rotsbrug die men vanwege zijn vorm "de kathedraal" noemt. Echter, door de aardbeving van vorig jaar blijft hier niet zoveel meer van over. Onverwacht mooi natuurpark weliswaar, met nogmaals een maanlandschap maar deze keer vlak naast de kust.

costa_sur_004.jpg

costa_sur_002.jpg

costa_sur_003.jpg

costa_sur_005.jpg

costa_sur_007.jpg

We snorden dezelfde dag nog door naar Huacachina, een kleine oase net buiten Ica. Heel bizar zo'n oase: een vijver in het midden van de woestijn waarrond ze een (toeristisch) dorpje hebben gebouwd en iedereen drinkt er Punica! Huacachina is vooral synoniem voor relaxen aan het zwembad of in de hangmat, met een sandbuggy door de gigantische duinen racen, sandboarden en 's avonds wiezen met Ellen aka de goudvis (vanwege haar fenomenaal kaartgeheugen). Die sandbuggies zijn het best te vergelijken met een rollercoaster die net niet over kop gaat, echt gillen en gieren! Sandboarden betekent van een berg afglijden en buitelen om beneden te merken dat je reet vol zand steekt. Fantastisch dus!
Aangezien wij cultureel ontwikkelde mensen zijn (niet waar Mark), bezochten we ook 2 Piscodistillerijen. Een echte farce eigenlijk, ze spurten door de distillerij in 7 minuten en geven je een verwarde uitleg, schenken je vervolgens wat glazen Pisco in en hopen dan dat je flessen koopt. Niet dus!

costa_sur_010.jpg

costa_sur_011.jpg

costa_sur_013.jpg

costa_sur_015.jpg

costa_sur_020.jpg

costa_sur_022.jpg

costa_sur_021.jpg

Laatste stop op onze zuidkust-trip was Nazca. Wereldberoemd om zijn "mysterieuze" lijnen. Niemand weet precies waarvoor deze lijnen dienen: ceremonieel, aanduiding van ondergronds water, sterrenkalender, landingsbaan aliens, ... Hoedanook, we zijn daar dus overgevlogen in een Cessna en de nodige foto's genomen als bewijsmateriaal. Zo'n Cessna is echt leuk, die gaat helemaal schuin hangen om een beter zicht te krijgen en draait en keert rond elk figuur totdat Selle er een beetje mottig van werd. Ellen bleef aan de grond omdat ze het toch wel wat heel duur vond, niet zo gek is op vliegtuigen en al helemaal niet op zon kleintjes, en liever een museum wou bezoeken.

costa_sur_025.jpg

costa_sur_026.jpg

Op dit ogenblik zijn we terug in Lima en ontbreekt er nog 1 stukje in onze Peru- puzzel: de jungle rond Iquitos... Als dat maar goed afloopt voor onze helden.

PS: Een restaurantbezoek in Peru
We bestellen vier drankjes: drie van de vier drankjes worden voor mijn neus gezet, vierde drankje en het enige dat voor mijn neus moest gezet worden, wordt vergeten. Eten bestellen: pas binnen een half uur gaat de keuken open, twee minuten nadien kunnen we toch bestellen. Bij elke bestelde schotel trekt de ober een gezicht van "tiens hebben wij dat?", en vraagt zelfs of hij even op de kaart mag meekijken. Vervolgens krijg je het eten in gespreide slagorde. Iemand heeft al gedaan als de volgende zijn eten krijgt. De frieten zijn koud, ipv een pizza personal krijg je een mediana, ...
Het droeve van de zaak is dat dit geen grappig voorval is, maar eerder de regel.

PS2: Oplossing prijskamp
We zaten met 25 in onze colectivo. Gerlind zat er dus het dichtst bij (22) en haar wacht een mooie prijs in augustus.

Groetjes,
Raf

Geplaatst door Raf-Ellen 8:55 Gearchiveerd in Peru

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

ahaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
ik verheug mij al!!!!!!!!!!!!!!

door gerlind

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint