Een Travellerspoint blog

Potvolkoffie Colombia!

Bogota - Popayan - Cali - Armenia

overcast 23 °C
Bekijk Zuid-Amerika op Raf-Ellen's reiskaart.

Vrienden,

we zitten ondertussen al even in Colombia dus hoog tijd voor een update.
Zoals Ellen reeds vertelde werden we in Bogota door 5-sterren hotel Jean-Pierre De Meerleer-Sanchez geweldig onthaald: handdoeken en chocolaatjes op ons bed (met donsdeken!), uitgebreid ontbijt, ... noem het maar op. Welverdiende luxe na de jungle ;-)

colombia_1_001.jpg

Tussen de regenbuien door slenterden we vier dagen door Bogota en zijn ontelbare winkelcentra. En als het regende... een cafe met EURO 2008 op de buis om te schuilen. Achterafgezien stonden de avonden eigenlijk voornamelijk in het teken van Ellen: we zijn een avond naar "Sex and The City the movie" gaan kijken, en eindelijk gaan dansen, een godganse avond salsa, cumbia, merengue en vallenato. Ik heb absoluut geen idee wat wat is en nog minder hoe er precies op te dansen. Gewoon met uw kont schudden en wat stoer rondkijken.

colombia_1_004.jpg

colombia_1_005.jpg

colombia_1_007.jpg

Na de vier dagen in Bogota trokken we naar Popayan. Na het drukke, moderne, Amerikaans aandoende Bogota een verademing!! 1 kleur overheerst in Popayan, wit!! Echt elk huis, elk gebouw is wit. Veel is er in Popayan niet te doen, maar het is gewoon geweldig gezellig in een volledig witte stad rond te lopen.

colombia_1_009.jpg

colombia_1_010.jpg

colombia_1_012.jpg

Twee dagen later en drie uur noordelijker kwamen we aan in Cali. Veel kunnen we over Cali niet vertellen, we zijn er namelijk maar een dag en een nacht gebleven. Die dag brachten we dan eigenlijk nog grotendeels door in de zoo. Het moet gezegd: ne schonen dierentuin met veel leuke beesten!

colombia_1_016.jpg

colombia_1_014.jpg

Derde stop was Armenia in de Zona Cafetera, de koffiezone!!! De familie die Ellen drie jaar geleden via Jean-Pierre leerde kennen stond er absoluut op dat we bij hen zouden logeren in hun naar Belgische maatstaven piepkleine huisje. We konden niet om de gastvrije uitnodiging heen en kampeerden dus drie nachten met zn vijven (Luz Adriana, haar man Javier, hun allerliefste dochtertje Manuela en wij) in hun gezellige bungalowhuisje.
Aangezien Manuela toch verlof had, adopteerden we haar voor twee dagen en bezochten allerlei koffiegerelateerde plaatsen rondom Armenia. Op zaterdag het Parque Nacional del Cafe, een attractiepark geheel gewijd aan de heilige boon. Misschien waren de attracties niet de spectaculairste maar de setting tussen koffievelden en bamboe-bossen was prachtig. Voldoende te doen en te zien voor een hele dag koffieplezier!

colombia_1_018.jpg

colombia_1_022.jpg

colombia_1_023.jpg

Op zondag stopten we bij een finca, een koffieboerderij, waar we een interactieve rondleiding kregen rond de geschiedenis van de koffie. Het interactieve gedeelte bestond erin dat we ons als Arabieren, Madame de Sevigny, uitzinnige Colombianen, ... moesten verkleden. Waarom Madame de Sevigny? Die vond de koffie met melk uit toen ze tijdens het zogen wat melk in haar koffie morste. Yep, zo doet een vrouw uitvindingen! Ik zou alvast geen Bloody Mary's meer drinken!!

colombia_1_026.jpg

Na het geschiedenisgedeelte liepen we nog wat rond op de finca en mochten we koffie plukken in authentieke outfit. Dit liep allemaal op wieltjes tot ik - zonder het goed te beseffen - een giftige worm streelde met mijn middenvinger. Wat begon als een bijensteek, dijde uit naar verschrikkelijke pijn in mijn hand, elleboog en vooral oksel en bovendien werd ik misselijk... Maar blijkbaar had ik al bij al nog geluk: deze vrij zeldzame koffieverlekkerde worm doet sommige mensen overgeven, hoge koortsen maken en flauwvallen. We zijn dan maar naar het ziekenhuis gegaan waar ze me intraveneus vanalles toedienden en nu moet ik nog een poos antibiotica nemen. Nu ja, weten we meteen waarom we die ziekte- en ongevallenverzekering hebben afgesloten. Het klote van deze hele affaire was dat ik de EURO 2008 finale miste...

colombia_1_028.jpg

colombia_1_029.jpg

colombia_1_030.jpg

Later gingen we met Manuela en haar mama naar het buitenverblijf van Luz Elena, een ex-collega van Adriana. Een bungalow met fantastisch uitzicht op de hele koffievallei. Een heel relaxte, leuke namiddag, pintjes drinken in de zon (die eindelijk nog eens volop van de partij was), keuvelen met de dames, ...

colombia_1_032.jpg

colombia_1_033.jpg

's Avonds trakteerden we Manuela en haar ouders nog op een bedankingsetentje, een verrukkelijke churrasco en een mooi afsluiter van een bijzonder fijn weekend.

IMG_4407.jpg

Daags nadien vertrokken we in alle vroegte naar Medellin!

Geplaatst door Raf-Ellen 12:38 Gearchiveerd in Colombia

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Amaai Colombia lijkt me precies het beste wat jullie tot nog toe bezocht hebben! ;) mercikes voor de complimentjes, leuke foto's! enjoy because the best is yet to come!! J.

door jeanpdms

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint