Een Travellerspoint blog

Regen en zon

Medellin en San Andres

semi-overcast 30 °C

Dag vrienden,

we hebben het de laatste dagen veel te druk gehad met genieten van de hemel op aarde dus pas nu een verslagje van ons bezoek aan Medellin.

De laatste weken leek het een beetje alsof het mooie weer op was. In Argentina, Chili en Peru hadden we altijd ongelofelijk veel geluk met het weer, nauwelijks regen gezien. Maar in Colombia, het land dat ik 3 jaar geleden al bezocht en me herinner als zonovergoten, zitten de weergoden ons wat tegen. Zo ook in Medellin, elke dag regen gehad. We hadden nochtans onze zinnen gezet op een nieuwe poging paragliden maar het heeft niet mogen zijn... Misschien lukt het wel in Rio.

medellin_084.jpg

Voor het eerst sinds lang zaten we nog eens in een echt packpackershostel, The Black Sheep. Niet geweldig, beetje vuil, wel in een goeie buurt, en gelukkig hadden we de beste kamer, naar ons gevoel toch. Ook veel vreemde mensen, waaronder een Australier die aan geheugenverlies leed. En we botsten ook nog op een oude bekende, een Engelse vrouw die we eerder in Argentina ontmoetten.

medellin_087.jpg

Medellin is een stad van grote contrasten. Een stad van armoede en drugsverslaafden, en een stad van hypermoderne shopping malls, originele parken, en plastische chirurgie. Het lijkt erop dat zowat de helft van de vrouwelijke bevolking met borstimplanten rondloopt, of anders zijn de Colombiaanse vrouwen zeer goed bedeeld. Raf keek zn ogen uit... Als bewijs een fotootje van een etalagepop in San Andres, als dit de norm is...

San_Andres_raf_010.jpg

We slenterden zo'n twee dagen door het centrun, en langs de verschillende parken met tot de verbeelding sprekende namen als Parque de los Deseos en Parque de los Pies Descalsos (dat wij na een ferme regenbui maar omdoopten tot Parque de los Pies Mojados).

medellin_077.jpg

medellin_083.jpg

Ik ging ook nog naar een voorstelling hedendaagse dans, me aangeraden door William, een jongen die ik 3 jaar geleden leerde kennen en danser bij het Ballet Folclorico de Antioquia. Heerlijk om na 4 maanden terug in een echte theaterzaal te zitten, voor velen zal het vreemd klinken maar collega's uit de culturele sector zullen wel snappen wat ik bedoel. Beroepsmisvorming zeker. En de voorstelling was niet slecht, alleen was er geweldig veel lawaai in de zaal, de deuren bleven gewoon opstaan, gsm's werden opgenomen, en constant waren er mensen die de zaal -lang niet altijd even discreet- verlieten. In CC Zwaneberg zou het niet waar zijn!

medellin_070.jpg

medellin_072.jpg

medellin_069.jpg

Naast Medelllin bezochten we ook nog enkele mooie plekjes in de provincie rond Medellin genaamd Antioquia. Zo kwamen we in het bloedhete Santa Fe de Antioquia terecht, een prachtig koloniaal dorpje (waar we in de namiddag de bevrijding van Betancourt en co vername), en de fascinerende Puente del Occidente over de rivier de Cauca. En twee dagen later bracht een combinatie van busjes en jeeps ons naar El Peñol, een gigantische rots van waarop je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende streek, en het pittoreske dorpje Guatape vlakbij.

medellin_073.jpg

medellin_075.jpg

medellin_076.jpg

Rode draad doorheen onze dagen in en rond Medellin was Raf z'n verwoedde zoektocht naar wielertruitjes van de Colombiaanse ploeg "Colombia es pasion". En ik was bijna even blij als hem toen er ein-de-lijk een eind kwam aan z'n zoektocht.

medellin_089.jpg

Ellen

En toen mochten we het vliegtuig op naar het Caraibische eilandje San Andres, Colombiaans territorium maar voor de kust van Nicaragua. Een all-in verwendriedaagse waar we best wel al even naar uitkeken.

raf2_011.jpg

Toegegeven, San Andres heeft geen tempels, ruines, prachtige steden, overweldigende berglandschappen... Maar wel witte stranden, een azuurblauwe zee, palmbomen, koraalriffen en de daarbij horende veelkleurige vissen. Wat zou een mens daar doen behalve te genieten van deze hemel op aarde en all-in service? Niets dus, en conform dit masterplan vulden we onze dagen met hoogstaangename pietluttigheden als daar zijn snorkelen, strandliggen, sapjes uit cocosnoten drinken en lekker eten. We deden dit verspreid over vier plaatsen: Playas San Luis (aan ons *****-hotel) en Westview op San Andres zelf, en op twee speldekoppen daarrond genaamd Johny Cay en El Acuario.

raf2_002.jpg

raf2_010.jpg

Vooral het snorkelen was een echte ontdekking. Elke dag lagen we wel een uur in het water te dobberen met onze kop onder water om naar koralen en vissen te kijken. Nadeel van dit vele snorkelen zijn wel de verbrande rug (en billen in Ellen haar geval).

vissen_dichtbij.jpg

Raf_en_Ellen.jpg

San_Andres_raf_021.jpg

San_Andres_raf_022.jpg

Voor de rest spreken de foto’s wel voor zich denk ik.

Ondertussen zitten we terug op het vasteland in Cartagena en hebben we nog 10 dagen continentale Caraibische kust tegoed.

PS: We proberen binnenkort enkele onderwaterfoto’s getrokken met een wegwerpcamera te uploaden.

Geplaatst door Raf-Ellen 9:53 Gearchiveerd in Colombia

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint