Een Travellerspoint blog

Nog meer Caraibisch paradijs

Cartagena en Taganga

semi-overcast 20 °C
Bekijk Zuid-Amerika op Raf-Ellen's reiskaart.

Lieve vrienden,

na San Andrés zaten de Caraïben er gelukkig nog niet op, verre van zelfs. Het Colombiaanse vasteland heeft nog een lange Caribische kustlijn.

De stad die er op die kustlijn het meest bovenuitsteekt is Cartagena de las Indias. Een prachtige koloniale stad, de allermooiste volgens velen. Een paradijs voor kerk-toeristen en mensen die graag veelkleurige koloniale gebouwen zien. De hele stad is bovendien omringd door een eeuwenoude omwallingsmuur met uitsparingen waarin kanonnen werden opgesteld, en bovenaan staat een fort vanwaaruit werd geschoten op piraten en figuren als Francis Drake. Cartagena is echt een heerlijk samengaan van koloniale gebouwen en hippe restaurants en bars. Ze hebben er bijvoorbeeld ook een Cafe del Mar, gebouwd op de verdedigingsmuren van de stad.

raf_col_509.jpg

raf_col_404.jpg

raf_col_467.jpg

raf_col_496.jpg

raf_col_506.jpg

Onze uitvalsbasis in deze stad was echter niet de binnenstad maar het chiquere en mondaine Boca Grande, noblesse oblige n'est-ce pas. We mochten hier in het huis van Ana Maria, een vriendin van Jean-Pierre, verblijven tesamen met Jean-Pierre. Dik in orde: tegenover het strand, huispersoneel en airco op de kamer. Vooral dat laatste was geen overbodige luxe want Cartagena is tussen de buien door hot, hot, hot.

Naast het stadsbezoek trokken we ook weer de natuur in. Een voormiddag snorkelen rond de prachtige koraalriffen van de Islas del Rosario en 's namiddag chillen op Playa Blanca en op zo'n banaan achter een bootje hangen.

ellen.jpg

raf_duikt.jpg

raf_col_462.jpg

raf_col_447.jpg

raf_col_460.jpg

Na drie dagen Cartagena trokken we verder naar Taganga met de nodige tussenstops. Eerst el Volcán de Lodo, de moddervulkaan. Vulkaan is eigenlijk een groot woord voor een soort van 28 meter hoge molshoop met een krater waar je max. met 15 tegelijk in kan. Het leverde natuurlijk wel enkele grappige foto's op.

raf_col_516.jpg

raf_col_517.jpg

Vervolgens stopten we nog even in Baranquilla waar we Napoleón en zijn vriend Jaime ontmoetten, nog iemand die Ellen drie jaar geleden leerde kennen in Colombia. Naar welk idyllisch plekje in Baranquilla namen zij ons mee om iets te drinken en te eten? De shopping mall, natuurlijk!
Je moet weten dat Colombianen winkelcentra de absolute max vinden. In Armenia "moesten" we de eerste avond in de mall gaan eten, in Medellín is mall El Tesoro een lokale bezienswaardigheid, in Popayan waren ze apetrots op hun nieuwe mall en het aantal malls in Bogotá is schier ontelbaar. Stel je voor, je hebt in België buitenlandse vrienden voor 2 dagen op bezoek en je neemt hen mee naar Wijnegem Shopping Center.

Na de mall zetten we onze reis verder en kwamen we 's avonds in Taganga aan. Een klein, authentiek havenstadje met niet veel meer te bieden dan zee, vis en slaperige rust. En toch, in dit dorpje gingen her en der internetbars, resto's en hostals verborgen waaronder ons geweldige hostal, de Casa de Felipe. Bovenop een berg gelegen met prachtig uitzicht op de baai, vriendelijk personeel, veel verschillende terrassen, hangmatten en houten tafeltjes. Perfect dus, op één detail na: heet dat het 's nachts in onze kamer was!! Buiten koelde het 's avonds na dagen rond de 33 graden wel af, maar binnen dus niet en daar kan één ventilator geen verandering in brengen. Dus 's nachts regelmatig opgestaan om te douchen of een uurtje Sudoku's op te lossen en dan ben je natuurlijk 's ochtends maar half wakker.

raf_col_531.jpg

In deze halfwakkere toestand bezochten we ook het natuurpark Tayrona. Prachtig gewoon! Nu weet ik eindelijk waar de reclame "Bounty, een stukje paradijs op aarde" is opgenomen. Een natuurgebied gevuld met witte stranden, baai na baai, blauw water met daarachter palmbomen en de jungle. Achteraf gezien misschien wel spijtig dat we daar geen nacht bleven slapen in een hangmat, maar we zitten naar het einde toe nu eenmaal in een vrij strak schema. Bovendien was Ellen de vele muggebeten en de hitte weer grondig beu.

raf_col_561.jpg

raf_col_563.jpg

raf_col_565.jpg

raf_col_590.jpg

En dus landden we gisteren terug in Bogota en zitten we momenteel in de frisse Colombiaanse bergen.
Slechts een goeie vier weken die ons resten, en nog een drukke agenda!

Groetjes uit feestend Villa de Leyva,
Raf

PS Bij onze vorige entry hebben we ook nog enkele onderwaterfoto's gepost!

Geplaatst door Raf-Ellen 11:10 Gearchiveerd in Colombia

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

pues.. hace 3 siglos que no habia lleido nada de vuestras aventuras de Tintin en las americas. ahora dejé pasar las fotos y los commentarios, ... que envidia .. es que a más pasamos otro verano de mierda aqui.
gracias por dejarnos contemplar sus aventuras.
un abrazo
Ber

door B y F

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint